Har I styr på uddannelsesbudgettet for 2022?

Udannelsesbudgettet bør prioriteres

Året står på hæld, og det vil sige, at der skal laves nye uddannelsesbudgetter for 2022. Hvilken bedre timing end nu, til at tage ansvar for din- og dine kollegers kompetenceudvikling og efteruddannelse?

Det kan være svært ikke at køre fast i de samme rutiner- og opgaver på arbejdspladsen. Det er ingen skam at erkende, tværtimod. Du kan nu tage del af ansvaret for kompetenceudviklingen. Tilmeld dig og dine kollegere, til et af Montus Business Academys faglige og højaktuelle efteruddannelsesforløb og tag kontrol over uddannelsesbudgetter i din organisation.

Vi ved, at efteruddannelse både er med til at motivere medarbejdere og give dem en positiv tilknytning til arbejdspladsen. Tænker du tit over at gribe chancen for at videreuddanne dig, øge din effektivitet i dit daglige arbejde, omstillingsevne og kvalitet i diverse opgaveløsninger? Du kan nu gøre dit for at optimere på alle disse parametre. Din fleksibilitet over for nye opgaver eller arbejdsområder forøges nemlig ved brugen af efteruddannelse.

Det kan også være, at du drømmer om at skifte til en anden stilling inden for den virksomhed, du arbejder i nu? Med efteruddannelse øger du ikke kun dine faglige kompetencer, dine interne beskæftigelsesmuligheder styrkes i den grad også. Videreudvikling er vigtigt. Det er et fælles ansvar mellem leder og medarbejder, at der er overskud til at sætte fokus på området og investere i det. 

Flere penge afsættes til efteruddannelse

Flere og flere virksomheder afsætter større uddannelsesbudgetter til efteruddannelse. Det er nødvendigt, hvis vi fremadrettet skal klare os godt i den globale konkurrence. Er det mere end 3-5 år siden, du sidst har dygtiggjort dig, bør du kraftigt overveje dine muligheder for efteruddannelse. Hos Montus Business Academy tilbyder vi en bred palette af kurser og uddannelser til dine og dine kollegers behov.

Mange af os har det med at lave nytårsfortsæt. Desværre bliver de sjældent til noget, og inden vi ser os om, er det nye år gået på et fingerknips. Vi vil gøre det så nemt som muligt for dig, at tage ansvar. Det handler ofte om timing. Gå efter kurser i starten af året, hvor kursusbudgettet endnu ikke er opbrugt. Og hvilken bedre mulighed end at skyde år 2022 i gang med at blive både fagligt dygtigere og rigere på kompetencer?

Vi kan have tendens til at glemme, at nogle af os næppe ville komme i betragtning til vores eget job, hvis vi bød ind med de kompetencer, der i sin tid sikrede os stillingen. Derfor er det så vigtigt at prioritere sig selv og investere i sin fremtid.

Overenskomstmæssige rettigheder til efteruddannelse

7 ud af 10 virksomheder i Danmark stiller et budget til rådighed for at fremme medarbejderstabens personlige- og kompetencemæssige udvikling. De fleste virksomheder ved, at de bliver nødt til at tilbyde noget ekstra for at tiltrække de rigtige og ikke mindst bedste medarbejdere.

Vidste du, at du faktisk har ret til at uddanne dig og få løn samtidig? Det vil sige; nye arbejdsopgaver, mere jobsikkerhed og højere løn. Hvorfor vente mere end højst nødvendigt på det?

Hvert år investerer staten sammen med offentlige og private virksomheder ca. 36 mia. kr. i efteruddannelse. Det viser nye tal fra Dansk Arbejdsgiverforening (DA). Få styr på dine overenskomstmæssige rettigheder til uddannelse, og find blandt andet ud af, at du har ret til 2 ugers selvvalgt uddannelse efter 9 måneders ansættelse i en virksomhed.

Danmark ligger i toppen når det kommer til lande i Vesten, som investerer i efteruddannelse. Skal din virksomhed ikke være med til at holde vores høje placering på ranglisten? Tag et valg i dag om at udvikle dig i takt med forandringerne i din organisation. Start året ud på bedst mulig vis. Sæt kursen højt fra start, og skyd år 2022 i gang med gåpåmod, entusiasme og lyst til at lære. 

Er din chef ikke lige så begejstret for dit forslag om investering i efteruddannelser, kan du komme ind på, at der er forskellige støtteordninger til uddannelse. SVU-tilskud og VEU-tilskud samt støtte fra Kompetencefonden.

Montus tilbyder en lang række lærerige kurser og inspirerende konferencer. De afholdes alle i København, Odense og Aarhus. Vi kan videreudvikle og udfordre dig inden for alt lige fra HR & ledelse, IT, økonomi til personlig udvikling, salg og marketing.

Læs mere om vores spændende udbud her, og start din udvikling allerede i dag.