Nudging – et strategisk kommunikationsværktøj til at træffe bedre beslutninger på arbejdspladsen

Vi er efterhånden alle sammen bevidste om, HVAD der skal til for at leve et sundt liv, og ift. lige netop sundhed har vi aldrig været mere oplyste, end vi er i dag. På trods af dette træffer vi alligevel ikke altid det sunde valg – med negative konsekvenser til følge. Så hvordan løser vi dette problem? Her kommer Nudging på arbejdspladsen ind i billedet!

Nudging bygger på mere end 60 års studier i adfærdspsykologi, som har vist, at menneskers valg oftest er automatiserede og dermed ofte ubevidste. Adfærdspsykologien er sammensat af elementer fra politikudvikling, adfærdsøkonomi, servicedesign og kommunikation. Traditionelt set støder man på Nudging både på motorvejene, i supermarkedet, på genbrugspladsen mv. Her anvendes små virkemidler i ønsket om at fremme en bestemt adfærd. I supermarkedet laves eksempelvis opstillinger af varer, der ofte sælges sammen for at få os til at købe lidt ekstra. Traditionelle adfærdsregulerende værktøjer, såsom kontrol og informationskampagner, resulterer sjældent i den ønskede adfærd fra modtageren, men med Nudging er idéen at hjælpe modtageren med at træffe det rette valg uden at sætte grænser.

Nudging er dermed indirekte kommunikation, der ved hjælp af små kærlige nudge/skub kan skabe de rette betingelser for at fremme en ønsket adfærd hos medarbejderne. I dag tilbringer vi mere tid på vores arbejdspladser end nogensinde før, og arbejdspladsen udgør derfor det perfekte sted til en sund “revolution”. Små, billige adfærdsændrende interventioner kan nemt implementeres i virksomhedens daglige drift og føre til sundere, gladere og mere effektive medarbejdere – hvilket i sidste ende kan ses på organisationens resultater.

Kom på kurset Nudging & adfærdsdesign hos Montus Business Academy

Vi er stolte af at kunne invitere til det populære kursus “Nudging & adfærdsdesign”, hvor deltagerne får indsigt i, hvordan man kan bruge Nudging som et strategisk, normændrende og kommunikativt redskab. Deltagerne får en grundig indføring i Nudging samt inspiration og værktøjer til at implementere dette på arbejdspladsen. Der vil dagen igennem blive fokuseret på Nudging som et redskab til at ændre de ansattes sundhedsmæssige adfærd. Der vil blive taget udgangspunkt i praktiske eksempler, forskningsresultater og teori.

Kurset henvender sig til ledere, mellemledere, arbejdsmiljøkonsulenter og HR-ansvarlige, der ønsker at forbedre sundheden blandt de ansatte og andre, som har interesse i at få viden om Nudgings mange muligheder.

I forbindelse med kurset vil du modtage et inspirerende og lærerigt e-learning materiale med ny viden og gode værktøjer til Nudging, som du også kan få stor glæde af efter endt kursus.

Læs mere om kurset og tilmeld dig og dine kolleger allerede i dag.