Brug Excel til (næsten) alt

I dag bruges Excel ikke kun i økonomiafdelingen, men kan også benyttes i mange andre henseender, hvorfor det er rigtig belejligt at have et indgående, eller om ikke andet et grundlæggende, kendskab til programmet.

Regnearket blev til Excel

Revisorer og andre former for regnskabsfolk har arbejdet med brugen af regneark i mange hundrede år før fremkosten af computerteknologien. Excel er et simpelt læringsværktøj, der længe har været på forkant med udviklingen og regnearksteknologien og er stadig klart den dominerende spiller på markedet.

Programmet har været flittigt brugt af samtlige brancher i erhvervslivet siden 1990’erne og er uden sammenligning det program i verden, der bliver brugt mest til databehandling, datarens, analyser mv. Dog er det de færreste mennesker, der ved hvor meget udbytte, man egentlig kan få ved at bruge Excel.

Excels potentiale

Mange mennesker har benyttet Excel til mange forskellige formål igennem tiden. Men vidste du, at Excel eksempelvis kan bruges til at lave tekstbehandling, grafiske illustrationer, træne piloter i at flyve Boeing 747 fly osv.? Excel er meget mere end et hjælpeværktøj og henvender sig ikke kun til bankfolk og andre i regnskabsverdenen. Excel er et redskab, der rammer bredt og kan benyttes i næsten alle henseender fra den finansielle sektor til hjemmets indkøbsliste.

Excel kan rumme over én million rækker data og kan automatisere mange talknuser-opgaver. Derudover kan Excel bruges alle de steder, hvor der skal laves beregninger på tal, laves systematiske ændringer af adskillige rækker, opstilling af tabeller, budgetplanlægning, udarbejdelse af en forretningsplan, rapportering, analyse af data osv.

Regneark bruges i stort set alle virksomheder på et globalt plan og med mere end 400 millioner regelmæssige brugere, der svarer til 6% af jordens befolkning, forsvinder regnearket ikke lige foreløbig.

Hvorfor Excel?

Med baggrundsviden til programmets mest avancerede funktioner kan virksomheden blandt andet importere data direkte fra andre systemer og lettere hente og udlede data, som er relevante for de enkelte afdelinger i virksomheden.

Excel er god til at give én det hurtige overblik. Programmet er godt til tidsopsamling, ressourcestyring og mindre projekter. Programmet er tilpasningsvenligt, kopierbart og brugervenligt. Excel er altså et godt analyseværktøj, der kan være rigtig behjælpelig i en hverdag inden for alle brancher.

Kort fortalt, kan Excel bruges alle de steder, hvor man kan lave beregninger, systematiske ændringer og alle steder, hvor det er praktisk at have data placeret i kolonner og rækker.

Montus inviterer til populære Excel kurser

Lær at maksimere din effektivitet, automatisere gentagne processer og færdiggøre dit arbejde hurtigere når vi inviterer dig, dine kolleger og dit netværk til kurserne ”Excel Grundlæggende” og ”Excel Udvidet”.

På kurset ”Excel Grundlæggende” vil deltagerne få et grundlæggende kendskab til programmet samt lære at lave enkle regneark, som er velegnet i et forretningsmæssigt såvel som et privat henseende. Formålet er, at give deltagerne en grundig introduktion til Excel samt at lære dem at bruge de oftest anvendte funktioner i programmet. Læs mere her.

På kurset ”Excel Udvidet” vil deltagerne få udvidet deres kundskaber i Excel, så de kan anvende programmet mere rationelt og professionelt til avancerede analyser og regnearksopgaver. Formålet er, at udvide deltagernes Excel færdigheder og bringe dem videre i opbygningen af mere avancerede regneark, regnskabsmodeller, rapporter mv. Læs mere her.