Danskerne bruger en tredjedel af deres tid på arbejdet, og derfor skal der fokus på sundhed på arbejdspladsen

Danskerne bruger en tredjedel af deres tid på arbejdet, og derfor skal der fokus på sundhed på arbejdspladsen.

De fleste virksomheder tænker i dag på medarbejdernes ve og vel og har allerede igangsat flere sundhedsfremmende initiativer for at gøre arbejdspladsen mere attraktiv. Det er midlertidig kun de færreste arbejdspladser, der arbejder med sundhedsfremme på et strategisk niveau.

Det er ikke nogen hemmelighed at sunde medarbejdere trives bedre, tænker klarere og yder mere. Men ofte går sundhedsarbejdet i danske virksomheder ikke meget længere end foredrag og fitnessrabatter, som desværre tit kun hjælper de medarbejdere, som allerede er motiveret. Det kræver derfor systematisk indsat på et strategisk niveau at nå ud til alle virksomhedens medarbejdere, når det gælder sundhed.

At arbejde strategisk med sundhed på arbejdspladsen kan rent faktisk vise sig at være en værdiskabende proces, som kan medføre mange målbare fordele, hvis man formår at indføre det i virksomhedens praksis. Det handler i høj grad om at udvikle, måle og organisere sundhedsfremmende indsatser således, at de er i overensstemmelse med virksomhedens overordnede vision, strategier og værdier – det kan dog være lettere sagt end gjort.

Ifølge Sundhedsstyrelsens seneste rapport savner de danske arbejdspladser ny viden og værktøjer til at arbejde med sundhed på et strategisk niveau. Montus Business Academy inviterer derfor til Sundhedskonferencen 2019, som netop sætter fokus på, hvordan man kan implementere og forankre arbejdet med sundhed, som en del af virksomhedens overordnede strategi.

Dagen igennem vil eksperterne Christian Bitz, Rikke Østergaard og Kjeld Schmiegelow provokere, motivere og inspirere deres tilskuere samt forære dem en masse guldkorn og stof til eftertanke, som de kan tage direkte med hjem i arbejds- og privatlivet.

Læs mere om sundhedskonferencen her.