Få mere ud af døgnets 24 timer, ved hjælp af Mindfulness

Føler du, at døgnets 24 timer langt fra er tilstrækkelige til at nå alle de ting, du går og ønsker dig i hverdagen? Måske drømmer du om mere tid, til eksempelvis at kunne hente børnene tidligere, handle ind og lave et ordentligt måltid, dyrke motion, læse bøger, slappe af eller måske endda få en time mere på øjet?

Der findes selvfølgelig ikke nogen mirakelkur, som kan give os de ekstra timer, vi tit føler, vi kunne have brug for. I stedet handler det om at få det bedste ud af de timer, vi nu engang har. Læs med her, hvor vi giver dig tips til en personlig effektivisering af din tid.

  1. Find ud af hvad det er for et liv, du ønsker dig

Når du om 10, 30 eller 50 år ser tilbage på dit liv, har du så gjort de ting, som betyder noget for dig? Svaret på dette spørgsmål skulle gerne være ja. Det første og vigtigste skridt i denne retning er, at du vender blikket indad og bliver bevidst om, hvilke ting der er af betydning for dig. Hvad enten det drejer sig om kvalitetstid med familien eller ønsket om en omfangsrig karriere, så er det altafgørende, at du ved med dig selv, hvad du vil have ud af livet. Skriv det gerne ned i en ”livsmission”, som du løbende tager op til overvejelse.

  1. Prioriter

Når du er blevet bevidst om, hvad du ønsker at få ud af livet, kan du begynde at prioritere dine aktiviteter. Med andre ord skal du bruge din tid på de ”rigtige” aktiviteter. En nem øvelse er dagligt at stille dig selv spørgsmålet: “Hvad er det for nogle aktiviteter, der gør, at jeg opnår mine mål i livet?” Målet med denne øvelse er, at du underbevidst skal begynde at træffe de rigtige valg i din hverdag.

  1. Sig fra

Ved at du gør dig bevidst om, hvilke aktiviteter og værdier der har højest prioritet i dit liv, vil du samtidig blive klar over, hvilke aktiviteter du bør nedprioritere. Her er det vigtigt, at du lærer at være tro mod dig selv og siger fra over for de ting, som ikke bringer dig værdi eller tættere på dine livsmål. Et nyttigt redskab i denne proces kan være at lave en ”negativ/positiv liste” over aktiviteter af henholdsvis høj og lav prioritet og tilføje denne til din livsmission.

  1. Vær til stede i nuet

Hvor slidt og klichéagtigt det end lyder, så kan alle blive bedre til dette. Hvis du hele tiden bekymrer dig om at nå dagens gøremål og konstant er ”foran” rent mentalt, vil det forhindre dig i at udføre dine aktiviteter, så de giver dig det optimale værdimæssige afkast i henhold til dine livsmål. Vælg derfor dine aktiviteter med omhu, og fokuser al din mentale energi i det, du er i gang med her og nu.

I samarbejde med førende ekspert inden for Mindfulness, Rikke Østergaard, inviterer Montus Business Academy til en spændende konference om brug af Mindfulness i erhvervslivet.

Læs mere om konferencen og tilmeld dig her.