Faglig integritet og stress går hånd i hånd

Kender du følelsen af at aflevere en halvhjertet opgave?

Urealistiske tidsrammer og effektivitetskrav samt manglende forventningsafstemning mellem ledere og medarbejdere udfordrer i stigende grad vores faglighed. Og hvad værre er – når vi tvinges til at gå på kompromis med vores faglighed, er vi i langt højere risiko for at gå ned med stress!

Det kan derfor være en fordel at hoppe en tur op i den berømte helikopter, og få det hele lidt på afstand fra tid til anden. Her vil det være nærliggende af reflektere over spørgsmål som:

  • Hvilke aspekter af mit arbejde stresser mig allermest?
  • Hvad er det værste, der kan ske, hvis jeg ikke når i mål med min opgave til tiden?
  • Hvilke forhold har jeg mulighed for selv at påvirke?
  • Hvordan slipper jeg kontrollen i situationer, jeg ikke kan påvirke?
  • Hvornår er jeg mest tilfreds med mit arbejde?

Når vi gør os umage, vil vi opleve en stigende tilfredshed. Omvendt tillader presserende deadlines os ikke overdrevent navlepilleri – ”Nogle gange er 70% nødt til at være godt nok!”  

Kunsten består derfor i at finde balancen, der sikrer, at vi med ro i maven kan sætte vores navn på projektet, samtidig med vi overholder den fastsatte tidsfrist.  Og måske endnu vigtigere:
At mobilisere den nødvendige mentale robusthed, det kræver ikke at nå i mål til tiden, på trods af en dedikeret indsats.

Arbejdsmæssig integritet er nøglen til din livsbalance
Hos Montus Business Academy får du adgang til et bredt udvalg af kompetenceudviklende kurser inden for personlig udvikling, herunder bl.a.:

For nærmere information, kan du klikke på vores samlede kursusoversigt inden for personlig udvikling her: https://montus.dk/personlig-udvikling/

Du er også velkommen til at kontakte os på info@montus.dk eller for +45 5372 8000 for personlig rådgivning.

Vi glæder os til at byde dig velkommen hos Montus Business Academy.