Den IT-sikre organisation
Lær, hvordan klare kommandoveje og hensigtsmæssige arbejdsgange øger IT-sikkerheden.
Dette kursus har fokus på de arbejdsgange i organisationen og hos den enkelte medarbejder, som enten kan øge eller mindske virksomhedens IT-sikkerhed. Fokus er at skabe klarhed over, hvor der organisatorisk er størst risici, og hvordan disse mindskes. Det understøttes af et minimum af ”teknik-snak” – for vinklingen er, at uanset hvor godt man sikrer sig teknisk, betjenes systemerne stadig af mennesker.
I takt med at digitaliseringen øges i samfundet og i virksomhederne, øges kravet om at sikre systemerne og data også. Dygtige teknikere kan bringe os langt – men det er først, når organisationen også tænkes ind, at vi kommer i mål med en sikker hverdag. Derfor fokuserer vi på dette kursus på organisationen og holder teknik-snakken på et minimum.
Vi kommer bl.a. omkring
- Hvad er ledelsens rolle i at skabe IT-sikkerhed?
- Hvorfor er klart definerede roller og ansvar et must, når IT-sikkerheden skal være i top?
- Hvordan identificerer og prioriterer man de mange organisatoriske risici?
- Sikre arbejdsgange ift. dokumentstyring
- Uddannelse i sikre arbejdsgange
- Hvorfor løbende evaluering og forbedring af sikkerheden er en bunden opgave
- ISO 27001-standarden
- Leverandørstyring
- Adgangsstyring
Efter endt kursus kender du en gennemprøvet systematik for at forbedre den organisatoriske IT-sikkerhed i sin helhed.
Underviser
Undervisningen varetages af chefkonsulent, underviser og serieiværksætter Kåre Bjørn Jensen. Kåre lærte at programmere før, han startede i folkeskolen og har siden da arbejdet med et væld af systemer og programmer. Ud over hans tunge tekniske ballast, er han nysgerrig på menneskelig adfærd, og hvordan den i samspil med IT-systemer kan skabe høj sikkerhed eller risici for databrud og sikkerhedshuller.
Kåre er chefkonsulent og har i mere end 20 år undervist i en bred vifte af programmer og discipliner, hvor hans spidskompetence er at gøre komplekse emner letforståelige og konkret anvendelige. Han er vant til at arbejde med alle typer medarbejdere i store som små virksomheder, private og offentlige.
Målgruppe
Kurset henvender sig til ledere, mellemledere, HR-medarbejdere og andre, som har en nøglerolle i virksomhedens organisatoriske arbejdsgange. Det er ikke et kursus for teknikere.
Praktisk
Kurset afholdes på de eksklusive hoteller Copenhagen Marriott og Radisson Blu Scandinavia, Aarhus fra kl. 9:00-16:00 med fuld forplejning fra kl. 8:30.
Kurset er uafhængigt af konkrete systemer. Der bliver inddraget eksempler fra Windows 10/11, Office 365 og de almindelige Office-programmer – men hovedfokus er ikke på teknik. Det bliver blot anvendt understøttende ift. kursets hovedfokus på organisation.
Du modtager et undervisningsmateriale – naturligvis i digital form for at skåne miljøet! Læs mere om vores arbejde med CSR og bæredygtighed.
Du kan med fordel medbringe en bærbar Windows- eller Mac-computer, så du kan tage notater, lave opslag på internettet mv.
Efter kurset modtager du et deltagerdiplom.
Kursets første oplæg tager en rundtur i organisationen for at afdække det samspil mellem ledelse, HR, økonomiafdelingen, IT-afdelingen og de øvrige afdelinger, der i samarbejde skal løfte opgaven med at skabe den IT-sikre organisation.
Vi kommer bl.a. omkring:
- Hvem har ansvar for hvad?
- Hvilke dokumenter og informationer bør hver enkelt medarbejder have adgang til – og forholder det sig sådan i virkeligheden?
- Hvorfor tydelige roller og ansvar er afgørende for at skabe den IT-sikre organisation.
I dagens andet oplæg kigger vi nærmere på den gennemarbejdede ISO 27001-standard, der kommer hele vejen omkring informationssikkerhed, såvel internt i organisationen som i samspillet med eksterne. Vi kommer bl.a. omkring:
- Leverandørstyring
- Adgangsstyring
- Beredskabsstyring.
Idet organisation og teknik spiller sammen i bestræbelserne på at skabe den IT-sikre organisation, laver vi nogle udvalgte tekniske nedslag og anvender dem i samspil med formiddagens organisatoriske fokus for at skabe en stærk helhed.
Vi kommer bl.a. omkring:
- Hvordan er sikkerheden på hhv. kablet og trådløst netværk?
- Hvordan skabes den IT-sikre hjemmearbejdsplads?
- Brug af kryptering ift. dokumenter, mails, kommunikation med webtjenester mv.
- Password managers.
Som afrunding på dagen bliver vi helt konkrete i, hvad du skal hjem og arbejde med i forlængelse af kurset. Vi kigger på relevante værktøjer til strukturering af indsatsen, kilder til yderligere viden, estimering af tidshorisont for indsatserne mv.
Du vil i dette modul bl.a. tage noter omkring:
- Hvem, hvad, hvornår og hvordan?
- Vigtige støttepunkter fra myndigheder, IT-medier mv.
- Hvilke krav kan vi stille til teknikerne, og hvilke ressourcer har de brug for?
- Hvornår bør vi overveje at involvere eksterne konsulenter, og hvordan sikres det bedst mulige samspil med disse?
Læs artiklen Er din organisation IT-sikker?
Vi glæder os til at byde dig velkommen!
Arrangementet inkluderer fuld forplejning, e-learning materiale samt diplom som bevis for din deltagelse. Der vil desuden være rig mulighed for at netværke med de øvrige deltagere samt underviser.
Relaterede kurser
-
Excel for økonomi- og regnskabsafdelingen (2 dage)
Bliv skarp til de funktioner i Excel, som understøtter dine arbejdsopgaver som økonomi- og regnskabsmedarbejder.
LÆS MERE7.499kr. -
Lederuddannelsen
- et intenst lederboost (6 dage)Deltag på et stærkt fagligt, udfordrende og personligt givende udviklingsforløb, som booster dine lederkompetencer og støtter dig i en krævende dagligdag, hvor vigtige mål og resultater skal nås. Et ambitiøst og intenst læringsforløb, som hæver
LÆS MERE29.999kr. -
Knæk regnskabet
- forstå virksomhedens talKurset giver dig på en levende og letforståelig måde et indgående kendskab til de vigtigste elementer og nøgletal i et regnskab, samt giver dig redskaber til, hvordan du økonomisk håndterer og dokumenterer de økonomiske konsekvenser
LÆS MERE4.999kr. -
Køb klippekort, og spar penge – 20% værdi oveni
Nu kan din virksomhed opnå kontante fordele og mindre administration ved køb af et klippekort fra Montus Business Academy. Et klippekort giver rigtig god mulighed for at dække jeres behov for efteruddannelse ét sted. Klippekortet
LÆS MERE50.000kr. – 200.000kr.
Tidligere deltager –
“Kåre var særdeles rar at lytte til og var dejligt naturlig i sin præsentation med passende småjokes og lignende.”
Brian Hansen, TM Group Projects & Services A/S –
“Kåre havde en fantastisk evne til at formidle et svært emne, på en god måde!”
Tidligere deltager –
“Der var fuld fokus og stort engagement fra Kåre og jeg gik derfra og følte jeg havde fået en masse spændende værktøjer med hjem.”
Marlene Veiss-Pedersen, LBN Medical A/S –
“Virkelig god og lærerig oplevelse”
Benjamin Andersen –
“Han var god til at tage aktuelle temaer ‘i rummet’ og bruge dem.”